zondag 23 september 2012

Leven lang leren bevordert de doorstroming.

Leven lang leren houdt in dat mensen zich hun hele leven lang moeten blijven ontwikkelen. Grote bedrijven in Nederland geven aan dat het doel van ´ Leven lang leren ´ de doorstroming van het personeel bevorderd.

De meerderheid, 51% in 2011, van de HR-managers is al bekend met dit onderwerp. De 3 hoofddoelen van ' Leven lang leren' zijn loopbaanontwikkeling (doorstroming van personeel), arbeidsmobiliteit en arbeidsproductiviteit. Doelen die nauwelijks worden genoemd zijn persoonlijke ontwikkeling en motivatie.

Wil je meer lezen en ben je benieuwd wat mijn mening hier over is?

Ga dan naar meer lezen!

Bron:  http://www.penoactueel.nl/nieuws/leven-lang-leren-bevordert-doorstroming-8798.html

Leven lang leren houdt in dat mensen zich hun hele leven lang moeten blijven ontwikkelen. Grote bedrijven in Nederland geven aan dat het doel van ´ Leven lang leren ´ de doorstroming van het personeel bevorderd.

De meerderheid, 51% in 2011, van de HR-managers is al bekend met dit onderwerp.
De 3 hoofddoelen van ' Leven lang leren' zijn loopbaanontwikkeling (doorstroming van personeel), arbeidsmobiliteit en arbeidsproductiviteit. Doelen die nauwelijks worden genoemd zijn persoonlijke ontwikkeling en motivatie.

Doel van 'leven lang leren' is volgens manager Manja van den Dungen doorstroming:  'Doorstroom van personeel door opscholing is een goed instrument voor het creëren van mogelijkheden voor instroom aan de onderkant en leidt tot goede kansen voor doorgroei aan de bovenkant, bijvoorbeeld van mbo- naar hbo-functies.'

' Leven lang leren is vaak nog ad hoc en vooral gericht op huidige functies. Het gaat vooral om bredere inzetbaarheid en het verbeteren van werk-processen. Het zal de komende jaren steeds bekender worden en meer ingezet worden op de lange termijn. 

Mijn mening
Naar mijn mening is ' leven lang leren' erg belangrijk. Medewerkers die zich blijven ontwikkelen kunnen breed ingezet worden en kunnen huidige taken beter uitvoeren. Door zich te blijven scholen en ontwikkelen kunnen medewerkers doorgroeien naar een hogere functie. De gestelde doelen in dit artikel vind ik goed te begrijpen en dit zal ook zeker positief uitpakken voor de organisatie. Ik vind het goed dat doorstroming, hogere arbeidsproductiviteit en arbeidsmobiliteit hoofddoelen zijn voor het ' leven lang leren'. Maar naar mijn mening mogen organisaties het ' leven lang leren' ook meer richten op het belang van zelf ontwikkeling en motivatie. Zonder motivatie blijven medewerkers zich niet ontwikkelen en scholen, er moeten wel redenen zijn waarom zij zich zullen inspannen voor een scholing of cursus. Motivatie is naar mijn mening ook erg belangrijk. Verder zullen naar mijn mening medewerkers zich eerder bijscholen zodat ze zichzelf ontwikkelen en kunnen doorstromen naar een hogere functie dan dat ze zich ontwikkelen voor de organisatie en hun eigen functie beter kunnen uitvoeren. 
Wel kunnen we concluderen dan ' Leven lang leren' een goed initiatief is waardoor medewerkers hun functie goed kunnen blijven uitvoeren. Door de snel veranderende technologieën moeten medewerkers zich hun leven lang blijven ontwikkelen om bij te blijven. Als ze dit niet zouden doen zouden ze hun functie na een tijdje niet meer goed kunnen uitvoeren.


Wat is jou mening?
Wat vind jij het belangrijkste doel van ' leven lang leren'? 
Laat het me weten door te reageren op mij blog. 

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage