maandag 8 oktober 2012

Train je collega-week

Komende week gaan er duizenden ambtenaren meedoen aan de 'train je collega-week.  Medewerkers van 25 overheidsorganisaties  volgen cursussen die door eigen collega's worden aangeboden. Het aanbod van cursussen varieert van een basiscursus Twitter en een training communicatie via social media tot workshops presentatie-vaardigheden en conflicthantering. Deze cursussen zijn door de eigen medewerkers aangedragen.  Maar ook de organisatie is in handen van het personeel. Martin Harms, directeur HRM van UWV: ziet het als een laagdrempelige en zeer effectieve manier om de expertise die organisaties in huis hebben beter te benutten. De Train-je-collega-week wordt gehouden van 1-5 oktober.

Wil je weten hoe ik over deze week denk?
Ga dan naar Meer Lezen 

Komende week gaan er duizenden ambtenaren meedoen aan de 'Train-je- collega-week.  Medewerkers van 25 overheidsorganisaties  volgen cursussen die door eigen collega's worden aangeboden. Het aanbod van cursussen varieert van een basiscursus Twitter en een training communicatie via social media tot workshops presentatie-vaardigheden en conflicthantering. Deze cursussen zijn door de eigen medewerkers aangedragen.  Maar ook de organisatie is in handen van het personeel.
Martin Harms, directeur HRM van UWV: ziet het als een laagdrempelige en zeer effectieve manier om de expertise die organisaties in huis hebben beter te benutten. De Train-je-collega-week wordt gehouden van 1-5 oktober.

Mijn mening
Naar mijn mening is de 'train je collega-week' een hartstikke goed, leuk en vooral leerzaam initiatief. Ten eerste omdat medewerkers niet alleen leren van de cursussen die zij volgen, maar juist ook omdat medewerkers nog meer leren door cursussen te geven. Op deze manier leren medewerkers ook eens op een andere manier. Daarnaast vind ik het goed dat dit initiatief bottom up is ingevoerd. Medewerkers hebben een goed initiatief bedacht, hier wordt na geluisterd en het wordt zelfs uitgevoerd. Dit zal zorgen voor extra motivatie en betere prestaties bij de medewerkers. Ook goed aan deze week vind ik dat medewerkers het plan zelf mogen organiseren en uitvoeren. Van het zelf uitvoeren van het initiatief zullen ze ook leren. Verder vind ik een pluspunt aan dit initiatief dat medewerkers zelf kunnen nadenken over wat zij nog willen leren, wat zij aan zichzelf willen ontwikkelen of wat zij juist denken dat bij andere medewerkers beter kan, en hier een cursus over geven. Wel moet hierbij opgelet worden dat de cursussen niet te ver afwijken van de functie die zij uitvoeren en de vaardigheden die hierbij passen. Ten slotte kan het geven of volgen van cursussen of het organiseren van deze week  ook nog gezellig zijn en kan dit worden gezien als een soort teambuilding. De sfeer binnen de organisatie kan beter worden. Naar mijn mening is de 'train je collega-week een goed initiatief dat bij meerdere bedrijven zou moeten worden toegepast.

Jouw mening?
Wat vind jij van deze 'Train je collega-week?
Laat het mij weten door te reageren op mijn blog!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage